GÆSTESOLISTER

Big Band’et har gennem alle årene gennemført workshops med en lang række af herboende og udenlandske gæstedirigenter, -arrangører og -solister. Det har fastholdt interessen hos bandmedlemmerne, men naturligvis også øget kvaliteten. Et vigtigt spin-off af disse workshops er en stor samling originalt nodemateriale, hvoraf meget aldrig har været udgivet i nodeform.

Hop til oversigt over solister bandet har samarbejdet med: Amerikanere, Canadiere eller Europæiske solister


 

Thad Jones

Det mest givende samarbejde er, uden at fornærme nogen, workshops og koncerter med Thad Jones. Det kulminerede med, at vi spillede til Thad og Lis’ bryllup på Lindenborg kro i slutningen af august 1984. Under middagen konkurrerede Martin Dam og Thad på deres horn, og efter den dag hed Martin aldrig andet end “Dangerous Dam”. Thad fik simpelthen orkestret til at spille meget bedre, fordi han fik folk til at tro på det. Pianisten Niels Raae blev “opdaget” af Thad ved den lejlighed og måtte spille en klaver feature.


Canadiske kontakter

I 1991 anlagde orkestret en ny stil. På en rejse til Toronto fik Erik Lahn kontakt med ventilbasunisten Rob McConnell; leder af det verdensberømte bigband Boss Brass. Fredensborg BigBand inviterede Rob til Danmark i et samarbejde med Klüvers Big Band. Besøget har efterfølgende affødt visit af en perlerække af gæster fra Canada op igennem halvfemserne – bl.a.: Guido Basso, Ian McDougall, Rick Wilkins, Kim Hunt, John MacLeod og Don Thompson. Deres materiale danner nu for en stor del basis for orkestrets koncertrepertoire og har medvirket stærkt til det nuværende klangbillede.