$title || $overskrift";?>

Great Danes Big Band

Logo Logo Logo
$overskrift"; ?>
Cuban Fire

Band'et fejrede sit 20 års jubilæum med en større satsning; nemlig Projekt Cuba, som er beskrevet i detaljer i det følgende. Koncerterne blev afholdt i december 2001 på Allerød Musikskole og i Christianshavns Beboerhus.

Baggrund

Den amerikanske komponist Johnny Richards brugte det meste af 1955 til at studere afro-cubanske danse dels ved rejser i Sydamerika dels ved at overvære alt, hvad latinamerikanske musikere i New York foretog sig. Resultatet blev en forbløffende plade med Stan Kentons verdensberømte big band, som ved denne lejlighed blev suppleret med 6 percussionister og 2 valdhornister.

Johnny Richards blander på forunderlig vis de originale cubanske danse og rytmer med Jazz'ens harmonik og frasering og med improviserede jazz soloer. Han har lavet et værk, som består af 6 meget forskellige stykker, hvert især karakteriserende en original cubansk dans.

Materialet er først for nyligt blevet udgivet her nogle år efter Stan Kenton's død og kan købes direkte over internettet. Der er to publishers, som har rettighederne til de 6 stykker.

Stykkerne er:

  • Fuego Cubano (Cuban Fire), som er en Bolero
  • El Congo Valiente (Valiant Congo), som er en Abierta
  • Recuerdos (Reminiscences), som er en Guajira
  • Quien Sabe (Who knows), som er en Guaracha
  • La Guera Baila (The fair one dances), en Afro, der bruges ved bryllupper
  • La Suerte de las Tontos (Fortune of Fools), som er en Naņigo

Til top

Projektidé

Ideen i projekt var at sammenstykke et 28 mands orkester på den måde, at Big Bandet blev suppleret med de nødvendige 11 musikere, som er:

6 percussionister, 1 tubaist, 2 hornister, 1 trompetist, 1 guitarist

Percussionist Nicolai Glahder

Som indpisker for den store rytmegruppe hyrede vi en ekspert, der forstår at instruere i de forskellige stilarter. Vi valgte Nicolaj Glahder, som er musiklærer på gymnasiet i Hillerød, og som har spillet i salsa orkestret SALSANAMA.

Formålet med projektet var blandt andet at øge interessen for rytmisk musik i København og Nordsjælland ved at vise en forholdsvis ukendt side af bigbandjazzen. Projektet skulle således gerne lede til en øget rekruttering af specielt blæsere på Frederiksborg Amts musikskoler.

Projektet blev behørigt afsluttet med to store koncerter; 5/12 2001 på Musikskolen i Allerød og 15/12 i Christianshavns Beboerhus.

Til top

E-mailadresser
Per Hermansen
Erik Lahn Sørensen

 

Great Danes Big Band
Nils Hornstrup
Webmaster